23948sdkhjf

Nio lastbilar i brand utanför Icas centrallager

Lastbilar ägda av Icas underleverantör fattade eld under natten till söndagen.
Vid klockan halv ett natten till söndag larmades Bohus räddningstjänstförbund om fem brinnande lastbilar på parkeringen vid Icas centrallager i Kungälv. Flera boende i området rapporterade även smällar och explosioner, skriver SVT Nyheter Väst.

Väl på plats rörde det sig om nio brinnande lastbilar, som används som för transport av varor från centrallagret. Enligt en kommentar till tidningen ATL ägs lastbilarna av en underleverantör till Ica. På flera av bilderna som synts både i SVT:s sändningar och i olika tidningsmedier ser man företaget DSV:s logga på lastbilarna.

– Det var en väldigt intensiv brand och vi har varit på plats med 20 gubbar för att släcka hela natten, säger Fredrik Johansson, insatsledare i Bohus räddningstjänstförbund, till SVT Nyheter Väst.

Släckningsarbetet pågick fram till lunchtid på söndagen och polisen är ännu inte säkra på hur så många lastbilar kunnat fatta eld, skriver Göteborgs-Posten.

– Det verkar konstigt, helt klart. Det är osäkert om de börjat brinna samtidigt eller om det spridit sig, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral, till GP.

I och med denna brand har Kungälvsområdet haft tre lastbilsbränder inom några månader: för en dryg månad sedan började åtta lastbilar brinna, tillhörande Icas underleverantör DSV. Någon vecka tidigare brann även fyra lastbilsläpp i området.

Nu har polisen påbörjat en utredning rörande mordbrand, vilket är standard om man inte kan avgöra hur branden startade. Man säger samtidigt att man inte utesluter om branden har koppling till tidigare lastbilsbränder, skriver SVT Nyheter Väst.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094