23948sdkhjf

Viktiga marknader häver köttförbud

Tre länder gör en vändning och kommer nu att ta in brasilianskt kött igen.
I helgen beslutade tre viktiga exportkunder för den brasilianska köttindustrin att lyfta förbudet mot import av kött från landet: Kina, Egypten och Chile, skriver Reuters.

Den brasilianska jordbruksministern Blairo Maggi välkomnade besluten och sa samtidigt att regeringen höll kvar vid exportförbudet för de 21 anläggningar som är direkt kopplade till polisutredningen, där myndighetstjänstemän misstänks för att ha släppt igenom ruttet och smittat kött i utbyte mot mutor.

– Hävandet av förbuden var ett resultat av en gigantisk insats, där Brasilien kunnat förklara att utredningen riktas mot individuella handlingar och inte köttets kvalitet, säger Blairo Maggi till Reuters.

Kina, som är den näst största importören av brasilianskt kött, meddelade sitt beslut på lördagen och från och med måndagen kommer beslutet att hävas. Efter att Kina hävt förbudet följde både Chile och Egypten efter. Egypten är den tredje största importören av kött från Brasilien.

Brasiliens president Michel Temer sa efter Kinas beslut att han har förtroende för att andra länder kommer att göra likadant, rapporterar Reuters.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094