23948sdkhjf

Färskvaruleverantör förvärvas av Menigo

Köper Stockholmsbaserat familjeföretag med 60 anställda.
Grossisten Menigo köper färskvaruleverantören Andys Frukt, vilket enligt företaget innebär att man stärker sin position i både Stockholm och resten av landet.

– I och med förvärvet av Andys Frukt stärker vi vår position inom färskvaror och vidareutvecklar den moderna grönsakshandeln, säger Jonas Köhler, vd för Menigo.

Andys Frukt har sitt huvudkontor i Årsta, i närheten av Menigos egna färskvaruhall. I och med Menigos förvärv kommer man att fungera som ett dotterbolag under eget varumärke.

Leverantören grundades 1985 som ett familjeägt bolag, och har i dag cirka 60 anställda med en omsättning på drygt 250 miljoner kronor. Förutom frukt och grönt och färdigskuret fokuserar Andys Frukt även på import av italienska varor som charkuterier, delikatesser och ostar.

– Det känns väldigt tryggt med en ny stark ägare till bolaget. Vi kommer att arbeta sida vid sida och inspirera varandra i arbetet framåt för att serva våra kunder med bra varor och tjänster, säger Claudio Bacci, ägare av Andys Frukt fram tills Menigos förvärv.

Kundgrupperna för Andys Frukt består av restauranger, caféer, cateringfirmor, storkök, offentlig verksamhet samt hotell.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062