23948sdkhjf

Invigningsdags för Martin & Servera

Nya superlagret i Enköping ger både geografiska och miljömässiga fördelar.
Under onsdagen invigs restauranggrossisten Martin & Serveras nya lager i Enköping. Det nya lagret, som är resultatet av en sammanslagning av de två äldre anläggningarna i Västerås och Årsta, har en lageryta på drygt 29 000 kvadratmeter.

Totalt handlar det om 37 000 pallplatser, varav 12 000 är i fryslager och 8 000 är i kyllager. Distributionsflödet ligger på på cirka 2 000 lastbärare om dagen.

Det nya lagret ger enligt företaget både geografiska och miljömässiga fördelar. I och med att man satsat på hållbarhetslösningar i bygget har man kunnat halvera de två tidigare lagrens sammanlagda energiförbrukningen trots en lika stor lageryta, bland annat genom att återanvända värmen som kylsystemen ger ifrån sig.

Genom att distribuera från Enköping ser Martin & Servera också att man täcker norra Stockholmsregionen, fjällen och regioner som Örebro, Västerås, Uppsala och Gävle.

– Med den nya lagerstrukturen är Martin & Serveras lager nu lokaliserade för att skapa en så effektiv logistik som möjligt och samtidigt minska den miljöpåverkan företagets transporter medför. Med det nya lagret ökar också våra möjligheter att lyfta in fler lokala leverantörer. Vi vet att det finns en ökad efterfrågan på lokala produkter, säger vd Håkan Åkerström i ett pressmeddelande.

Beslutet om att flytta till Enköping meddelades i maj 2015 och lokalen började byggas i januari förra året. Den nya strukturen innebär att man nu har fyra lager i landet: i Halmstad, Norrköping, Umeå och Enköping.

Verksamheten i Enköping sysselsätter i dag 275 personer, vilket gör Martin & Servera till kommunens största privata arbetsgivare. Cirka 20 procent av personalen rekryterades i samband med inflyttningen och resten har följt med från de två gamla lagren.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078