23948sdkhjf

Rutinerad nederländare till innovationsföretaget

Nuvarande vd:ns avgång öppnar för delägaren i ett av Nederländernas ledande frukt- och grönsaksföretag.
Nick Kramer blir ny vd i livsmedelsteknikföretaget Optifreeze. Nuvarande vd:n Fredrik Westman, som haft posten sedan bolagsnoteringen våren 2014, väljer att sluta i företaget.

Optifreeze nya vd har många engagemang inom livsmedelsindustrin. Han kommer närmast från rollen som vd för Vezet Convenience Nordic, ett företag som producerar och distribuerar bland annat färdigskurna grönsaker samt sallader riktat mot den nordiska marknaden.

Han är dessutom delägare i en rad företag inom branschen, som bland annat inkluderar Royal Vezet, ett av Nederländernas ledande frukt- och gröntföretag, samt svenska Vidinge Grönt.

Enligt Optifreeze har Nick Kramer en god kännedom om kylmarknaden för frukt och grönt, något företaget prioriterat när man går in i en mer kommersiell fas där fokus ligger på att sälja tekniken.

Bland Optifreezes lösningar finns en patenterad teknik att behålla smak, form och struktur hos grönsaker, frukt och bär genom nedfrysnings- och upptiningsprocessen. Tekniken kan även anpassas för att minska torkningstiden av bladkryddor, samtidigt som smak, arom och färg behålls i större utsträckning.

– Lösningarna kan förbättra smaken och minska matsvinnet, vilket i hög grad uppskattas av kunder och konsumenter. Jag tror att OptiFreezes teknik har potential att förändra frukt- och grönsaksbranschen. Även om viss utveckling behöver göras inom vissa applikationsområden, har jag sett att OptiFreezes lösningar i stort sett är redo att gå på några områden, särskilt inom fresh cut-industrin, säger Nick Kramer, tillträdande vd för Optifreeze.

Nick Kramer tillträder tjänsten i samband med Fredrik Westmans formella avgång 10 april.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078