23948sdkhjf

Gotländskt kött sprids genom nytt avtal

I och med ett samarbetsavtal med Coop kommer det regionalt producerade köttet att få en mycket större distribution än tidigare.
Företaget Svenskt Butikskött har nyligen påbörjat leveranserna inom ett nytt samarbetsavtal med Coop. Avtalet innebär att varumärket Smak av Gotland, under vilket man säljer gotländskt kött, kommer att kunna beställas av alla Coops 650 butiker i landet.

– Coop har en lång tradition av att samarbeta med svenska, regionala leverantörer och nu stärker vi detta arbetet ytterligare. Vi har en stor efterfrågan på svenskt regionalt kött och Smak av Gotland är ett extremt tydligt regionalt varumärke som känns helt rätt för oss, säger Majsan Pense, kategorichef för kött på Coop, i ett pressmeddelande.

Butikerna har sedan början av april kunnat beställa kött från sortimentet, som består av fläsk, nötkött och lamm från gotländska producenter. Enligt Svenskt Butikskötts vd Tobias Berglund är man glada över det fördjupade samarbetet som innebär att man når ut till många fler konsumenter än tidigare.

Svenskt Butikskött, som också landets största leverantör av Kravmärkt kött till dagligvaruhandeln och offentlig sektor, meddelade i februari att man flyttar den del av produktionen man har i Stockholm till sin verksamhet på Gotland. I samband med detta varslades 60 personer. Flytten innebär att dotterbolaget Gotlands Slagteri ökar produktionstakten till sju dagar i veckan, enligt uppgifter till P4 Gotland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094