23948sdkhjf

Han är Nettos nya Sverigechef

Dansk Supermarked Groups nyrekrytering får ansvar för Nettos verksamhet i Sverige, Danmark, Tyskland och Polen.
Efter vd-uttåg i Nettos svenska och danska verksamheter de senaste månaderna har ägaren Dansk Supermarked Group en lösning för de tomma stolarna.

Michael Løve rekryteras som vice vd för Netto International vilket ger honom ansvar för Nettos verksamheter i Sverige, Danmark, Tyskland och Polen. Det innebär att han vid tillträdet basar över totalt 1 300 butiker och 25 000 anställda.

Michael Løve kommer närmast från vd-posten i brittiska byggvarukedjan B & Q, och har innan dess verkat som ansvarig för Coop Danmarks fem butiksformat samt som verksamhetschef för Coop-kedjan Superbrugsen.

Enligt Per Bank, vd för Dansk Supermarked Group, har man valt Michael Løve på grund av hans erfarenhet från detaljhandeln – just förståelsen för konsumenttrender och kvalitet i en ombytlig marknad är något som pekas ut som bra egenskaper när det kommer till att ansvara för Nettos varumärke.

– Michaels meritlista talar för sig själv. Kombinerat med den erfarenhet han fått under de senaste åren i Storbritannien har jag inga tvivel på att han är rätt person att fullfölja våra ambitioner för Netto i de olika länderna, säger Per Bank i ett pressmeddelande.

I samband med rekryteringen meddelar man också att konceptet kommer förnyas i Danmark, medan man siktar på expansion inom den svenska samt polska marknaden.

– Genom att tacka ja till positionen inom Netto International får jag en fantastisk möjlighet att arbeta med ett format där ambitionen är att kontinuerligt bredda, revitalisera och utveckla varumärket, säger Michael Løve.

I samband med tillträdet, som planeras till 1 september, kommer Michael Løve även ta plats i Dansk Supermarked Groups ledningsgrupp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093