23948sdkhjf

Svenska Retursystems rekordanläggning klar

Nya logistik- och tvättanläggningen i Västerås står klar – leveranserna redan i gång.
I februari förra året meddelade Svenska Retursystem sina planer – med en investering på 215 miljoner kronor skulle man bygga sin största anläggning hittills, och platsen var Västerås.

Drygt ett år senare står företagets femte logistik- och tvättanläggningen klar och man har redan skickat ut sin första leverans av returlådor. Totalt kommer anläggningen hantera 70 miljoner returlådor per år, vilket i dag motsvarar knappt 50 procent av Svenska Retursystems totala hantering på 146 miljoner returlådor.

Den nya byggnaden präglas av ett hållbarhetstänk. Värmen kommer främst från tvättprocessens restvärme, det 30 000 kvadratmeter stora taket är redo för solceller och själva byggnaden är klassificerad enligt Green building. Även läget i Västerås är utvalt efter miljömässiga fördelar, menar företaget.

– Den nya anläggningen möjliggör en fortsatt hållbar och lönsam tillväxt för Svenska Retursystem och för våra kunder. Placeringen i Västerås är noga utvald, då det är en viktig logistisk knutpunkt för oss som möjliggör att vi transporterar våra returenheter så korta sträckor som möjligt, säger Kristina Helles, chef för avdelningen operations på Svenska Retursystem.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095