23948sdkhjf

Cloettas rapport under förväntningarna

Godisbolaget levererade ett rörelseresultat långt ifrån prognosen.
När Cloetta släppte sin första kvartalsrapport i dag var det med siffor som understeg förväntningarna. Det underliggande rörelseresultatet på 110 miljoner var 18 miljoner (motsvarande 14 procent) ifrån det förväntade resultatet enligt prognos- och analystjänsten SME Direkt.

Även omsättningen lade sig på en lägre nivå – här hamnade man på 1,347 miljarder kronor gentemot den tippade omsättningen på 1,377 miljarder kronor.

Vidare visar man att försäljningen antingen ökade eller var oförändrad i Finland, Nederländerna, England, Danmark, Norge samt på exportmarknaderna. I Sverige samt inom kontraktstillverkningen såg man däremot en försäljningsnedgång, vilket motverkade resultatet.

På den svenska marknaden var det endast försäljningen av lösviktsgodis som minskade, mycket på grund av att påsken i år hamnade i april.

Vd:n Henri de Sauvage-Nolting, som tillträdde i februari i år, menar att man nu kommer att rikta in sig på en starkare organisk tillväxt.

– Den organiska tillväxten har inte varit tillräckligt bra under de senaste åren. Min huvudinriktning under de kommande åren kommer därför vara att i ökad utsträckning få organisationen att koncentrera sig på och förstärka sin kapacitet för organisk tillväxt genom ett starkt fokus på konsumenter och kunder, samtidigt som vi stärker våra varumärken genom tydlig positionering och vassa investeringar, säger han i ett pressmeddelande.

Köpet av Candyking, som meddelades i februari, beräknas att vara genomfört vid månadsskiftet. Därför planerar man nu för ett år där fokus även kommer att ligga på integrationen av Candyking i företaget, då man räknar med "betydande" synergier till följd av affären.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078