23948sdkhjf

Råfikat gör satsning med namnbyte

Producenten Gott by Malins veganska råfikaprodukter kommer nu tillverkas under namnet Unbakery.
Fikatillverkaren Gott by Malin byter namn – från och med nu kommer man istället att gå under namnet Unbakery.

Genom sitt utbud av fikaprodukter utan bland annat raffinerat socker, gluten och laktos har man lyckats knyta till sig kunder som Hemköp, Scandic, Urban Deli och Paradiset Matmarknad. Namnbytet gör man för att signalera en ny satsning.

– Vi döper om oss till Unbakery för att markera ett skifte inom och utom företaget. Stora delar av Sverige går mot att bli mer vegetariska, så många aktörer kommer många upptäcka att man inte längre kommer undan med en halvmesyr, säger Jonathan Boutin, medgrundare och vd.

För att konkretisera vad man menar med ett skifte på marknaden pekar man bland annat på Fazers senaste lunchrapport – enligt denna uppger 34 procent av svenskarna kommer att äta mer grönt och vegetariskt.

Sammankopplat med debatter, forskningsrapporter och artiklar om sockrets negativa påverkan ser Unbakery nu att deras produkter kan bli alternativ som fler kunder väljer att vända sig till.

Därför meddelar man även att man kommer att satsa offensivt mot hela landet i samband med namnbytet.

– Gästerna efterfrågar alternativ, och det i en kraftigt ökande omfattning. Under hösten ska vi anställa en säljare, och målet till slutet av 2017 är att det ska gå att hitta ett Unbakery-bakverk hos alla caféer med självaktning, säger Jonathan Boutin i ett uttalande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062