23948sdkhjf

Ica satsar på hotell och handelsdel

Tillbyggnaden av Bromma Blocks ska göra köpcentrat likvärdigt med Mall of Scandinavia. I Icas del räknar man med 30 butiker och 240 hotellrum.
Bromma Blocks ägare, CBRE Global Investment Partners, har sedan tidigare meddelat sina planer på att bygga ut köpcentrat med 100 000 kvadratmeter, vilket också krävs för att komma upp i ungefär samma storlek som Mall of Scandinavia.

En byggrätt för ungefär hälften av ytan förvärvades av Ica Gruppens fastighetsföretag, Ica Fastigheter. Enligt Fastighetsvärlden planerar man nu för att bygga en hotelldel ovanpå en handelsdel. Totalt planeras hotellet bli 10 000 kvadratmeter stort, inkluderat drygt 240 rum, restaurang och lobby. Enligt Fastighetsvärlden är ännu ingen operatör för hotellet klar.

Handelsdelen planeras ligga under hotellet med plats för cirka 30 butiker, varav en blir en Icabutik på drygt 10 000 kvadratmeter. Byggstarten för projektet, som går under namnet H5, förväntas bli våren 2018 med ett färdigställande i början av 2021.

– Vår förhoppning är att H5 kommer att kopplas ihop med befintlig handel, men kan också fungera som en egen enhet med Ica som ankare, säger Fredrik H Johansson, projektutvecklare vid Ica Fastigheter, till Fastighetsvärlden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078