23948sdkhjf

Polarica omorganiserar och byter vd

Tidigare chef i HK Scan och Atria blir ny vd för koncernen.
Polaricas sittande vd Juha Ruohola väljer att avgå och ersätts av Samuli Eskola från och med 2 maj. Samuli Eskola kommer närmast från rollen som direktör för HK Scans detaljhandelsverksamhet i Finland samt Baltikum och har tidigare haft chefspositioner hos bland annat Atria.

Samtidigt som en ny vd tillträder genomför man också en omorganisering av affärsområdena från 1 maj. Totalt bildar man tre nya dotterbolag i koncernen, där ett kopplas till viltkött, medan de två andra till bärförädlingen.

Divisionen viltkött inrättas under Polarica Oy, ett bolag i Rovaniemi som är verksamt inom renslakt och förädling av renkött. Divisionen för bär ingår i Polarica AB, bärförädlingsbolaget i Haparanda.

Enligt Polarica genomför man omorganisationen för att förbättra planering och översyn av koncernens resultat och produktivitet, då man ser att bägge divisioner har en egen värdekedja och en egen produktion och logistik.

I samband med införandet av de nya divisionerna kommer man också kartlägga nya modeller för samarbete och partnerskap både vad gäller produktion och distribution.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094