23948sdkhjf

Bucht vill lyfta svenskt i Hongkong

Landsbygdsministern åker på Asiens största matmässa och nätverkar med regionens livsmedelsminister – vill främja export av svensk mat till hela Asien.
I början av nästa vecka reser landsbygdsminister Sven-Erik Bucht till Hongkong – målet är att främja export av svenska livsmedel till regionen.

I dag är omkring 95 procent av alla livsmedel som konsumeras i Hongkong importerade. Sammankopplat med svenska livsmedels goda rykte tror man därför på goda möjligheter för en ökad export. Med hjälp av en ökad export till Hongkong tror man också att exporten till Fastlandskina kommer att växa, och därmed hela Asien, skriver tidningen ATL.

Bland annat innebär besöket ett deltagande vid Hofex, en av Asiens största matmässor, samt möten med flera aktörer inom livsmedelssektorn. Bland de svenska företag och varumärken som ställer ut på Hofex ingår bland annat Findus, Lantmännen, Orkla och Löfbergs Lila.

Ett av de inplanerade möten som sker är med Hongkongs sekreterare för livsmedels- och hälsofrågor (motsvarande livsmedels- och hälsominister), Dr. Ko Wing-man. Där kommer man tillsammans göra en uppföljning på det tidigare besök som ägde rum i november 2015, och fokus kommer ligga på export av svenska livsmedel till Hongkong.

– Vi ska göra livsmedel till en stor exportbransch, vi har förutsättningarna och mervärden som andra länder saknar, säger Sven-Erik Bucht till Jordbruksaktuellt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062