23948sdkhjf

Svensk Fågels tidigare ordförande till Lantmännen

Per Lindahl utsågs till föreningens nya ordförande i samband med torsdagens stämma.
I februari meddelade Bengt-Olov Gunnarson att han slutar som Lantmännens ordförande och att han avgå ur styrelsen, efter tolv år som ledamot och fem år som ordförande.

Under torsdagens föreningsstämma utsågs Per Lindahl till Lantmännens nya ordförande. Han har varit ledamot i styrelsen sedan 2011 och har tidigare varit ordförande i Svensk Fågel och Hushållningssällskapet i Skåne. Till vardags driver han ett lantbruksföretag med inriktning på bland annat kycklinguppfödning och äggproduktion.

– Jag är mycket glad och det är med stor ödmjukhet som jag antar uppdraget som styrelseordförande i Lantmännen, som är ett av de viktigaste företagen inom svenskt lantbruk och livsmedelsindustri. Jag ser fram emot att utveckla och modernisera kooperationen som företagsform och att vara med och leda Lantmännen in i den nya digitala framtiden, säger Per Lindahl i ett pressmeddelande.

Vid stämman meddelade även Lantmännen utdelningen till sina ägare – årets summa blev rekordstor. En utdelning på totalt 509 miljoner innebar den högsta inom Lantmännens historia, efter ett år där närmare 60 procent av omsättningen utgjordes av export.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156