23948sdkhjf

Max vill öppna 200 restauranger i Polen

Första etableringen av kedjan sker i september. Vd Richard Bergfors: "Vi har haft siktet inställt på Polen under en längre tid".
Polska staden Wrocław blir första stoppet när Max Hamburgerrestauranger gör en ny satsning. I september öppnar man där sin första restaurang i landet, för att senare under året öppna två restauranger i Warzawa samt Gdańsk.

Målet på sikt är att öppna 200 restauranger i landet, som enligt kedjans vd är en spännande marknad med utvecklingspotential.

– Vi har haft siktet inställt på Polen under en längre tid och nu är marknaden mogen för en kedja med premiumburgare. Vi har också fått tillgång till flera attraktiva lägen som är rätt för Max, säger Richard Bergfors, vd för Max.

De första restaurangerna som öppnas kommer att ägas och drivas av Max, men man stänger inte dörren för att införa franchising i samband med etableringen av kommande restauranger. Kedjan har redan gjort förberedelser i form av utbildning på plats för de blivande restaurangcheferna i landet.

Enligt Max kommer man att fortsätta servera flera av de rätter man redan har i utbudet, men samtidigt göra en del anpassningar i menyn för att passa lokalbefolkningens efterfrågan.

Max har i dag etablerat nio restauranger i andra länder: två stycken i Danmark, fyra i Norge och tre i Förenade Arabemiraten. Kedjan öppnade tolv restauranger i det senare landet 2012, varav de flesta funnits i Dubai. I dag finns en kvar i Dubai, medan de andra två restaurangerna ligger i huvudstaden Abu Dhabi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125