23948sdkhjf

Ikea Food Services köper Bring-företag

Koncernen vill fokusera mer på mat – förvärvar distributionsföretag.
Ikea köper Helsinborgsbaserade logistikföretaget Bring SCM, en samarbetspartner sedan många år tillbaka, rapporterar näringslivssajten 8 till 5. Anledningen bakom köpet är att koncernen vill satsa mer på sin verksamhet inom mat.

– Vi ser att intresset för mat ökar världen över och som ett naturligt steg i det vill vi arbeta på samma sätt med mat som vi gör med heminredning när det gäller logistik och distribution. Därför vill vi gärna ha de funktionerna under Ikeas paraply, säger Ylva Magnusson, kommunikationschef inom Ikea Food Services, till 8 till 5.

I och med köpet vill Ikea få större kontroll över både varor och distribution, samtidigt som det gör att koncernen kan köpa in större volymer billigare. Bland annat får man även tillgång till specialutvecklade IT-system, samt Bring SCM:s upparbetade nätverk av underleverantörer som kan erbjuda transport och lagring.

Bring SCM är i dag ett företag inom Bring-koncernen, som i sin tur ägs av Posten Norge. Företaget, som vid sin senaste redovisning hade omkring 90 anställda, kommer vid halvårsskiftet att bli en del av Ikea.

Nästa steg blir att se hur man bäst ska integrera företaget i Ikeas arbetssätt, något som planeras till efter sommaren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078