23948sdkhjf

Rökerierna går samman – bildar ny koncern

Med samlade resurser siktar Förenade Matfabrikanterna mot att växa på en större marknad.
Västerbottniska Vindelns rökeri, som bland annat tog hem en titel för sin rökta fläskkarré under Chark-SM förra året, köper majoriteten av Norums fiskrökeri för en helt ny satsning, skriver Västerbottenskurirens näringslivssajt Affärsliv 24.

I samband med köpet av Norums startar man också en koncern bestående av de två bolagen under namnet Förenade Matfabrikanterna.

Tanken med den nya koncernen är att samla flera lokala livsmedelsproducenter och med hjälp av de samlade resurserna nå ut till hela svenska marknaden.

– Genom att samla flera mindre livsmedelsproducenter uppnår vi stora samordningsvinster och får resurser som normalt sett bara finns hos de stora aktörerna. Livsmedelsbranschen är på stark frammarsch, särskilt när det kommer till lokalproducerat med hög kvalitet, säger Robin Karlsson till Affärsliv 24.

Ägarna till Vindelns rökeri, Robin Karlsson och Fredrik Jonsson, ska inom koncernen stå för bland annat kompetens inom affärs- och varumärkesutveckling, medan de lokala producenterna levererar produkterna.

– Vårt gemensamma kunnande och våra produkter kommer att skapa både tillväxt och arbetstillfällen, säger Fredrik Jonsson enligt Affärsliv 24.

Bägge bolagen ligger i dag på en omsättning kring 25 miljoner kronor och har en långa historier i trakten. Vindelns grundades som ett slakteri 1917 och köptes 2012 av de nuvarande ägarna. Norums fiskrökeri grundades 1959 och är än i dag ett familjeföretag, då delägaren stannar kvar i företaget efter Vindelns köp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.048