23948sdkhjf

14 miljoner försvunna när whiskybolaget begärs i konkurs

Bolaget som i somras sålde 30 000 liter whisky i stor affär skulle tvångslikvideras – men pengarna finns inte kvar i företaget.
Grythyttan Whisky har sedan länge varit uppmärksammade för turerna kring bolaget . I augusti förra året sålde man i en stor affär hela lagret omfattande 30 000 liter whisky till Bergslagen destilleri, för en summa på 14 miljoner kronor.

Nu eftersöks miljonerna från förra årets affär, då bolaget begärs i konkurs.

Efter att bolaget inte lämnat in en årsredovisning beslutade Bolagsverket i maj att det skulle sättas i tvångslikvidation, skriver Nerikes Allehanda.

Planen var att företaget skulle lösas upp efter att skulder betalats, men trots tillskottet förra sommaren finns det inga pengar kvar i Grythyttan Whisky.

– Det är en gåta var de här 14 miljonerna tagit vägen. De verkar på något mystiskt vis ha försvunnit, säger utsedda likvidatorn Thor Olsson, från advokatbyrån Olsson & Liliebäck till NA.

Därför begärs Grythyttan Whisky i konkurs, och när en konkursförvaltare utses kommer uppdraget bestå av att hitta miljonerna.

Den totala skuldsumman hos kronofogden ligger i dag på cirka 4 miljoner kronor, varav majoriteten består av skatteskulder. Flera fordringar kommer även från privatpersoner.

Storägaren i bolaget, som tog över Grythyttans whisky hösten 2015, har valt att inte kommentera omständigheterna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078