23948sdkhjf

Svenskstartade matbolag mot börsen

Rocket Internet-ägda bolagen Hellofresh och Delivery Hero planerar för en börsnotering, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
De två matleverantörerna Hellofresh och Delivery Hero, som bägge till stora delar ägs av tyska internetinkubatorn Rocket Internet, planerar för börsnoteringar, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Delivery Hero planeras vara först ut, med en notering i mitten av juli. Leverantören, som startades av svensken Niklas Östbring, äger även Foodora och Onlinepizza som bägge är etablerade i Sverige.

Om noteringen visar sig vara en framgång kommer matkassebolaget Hellofresh, som bland annat startades av entreprenören Jessica Nilsson, även noteras till hösten, skriver Reuters.

Hellofresh planerade en börsnotering i november 2015, men drog innan dess tillbaka noteringen. Bolaget erbjuder i dagsläget leveranser av matkassar i sju europeiska länder, samt i USA, Kanada och Australien.

Värderingen av Hellofresh hamnade efter en finansieringsrunda i december på cirka 19,5 miljarder kronor. Delivery Heros värdering inför noteringen tros hamna kring 34 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095