23948sdkhjf

200 miljoner investeras i förpackningstillverkaren

Belgiska ägaren gör storsatsning i de skandinaviska anläggningarna.
Belgiska VPK Packaging Group köpte i oktober sex stycken av norska Peterson Packagings wellpappfabriker i Sverige, Norge och Danmark – nu satsar man 200 miljoner på dessa i en stor investering.

Totalt 60 miljoner satsas på fabriken i Norrköping, skriver näringslivssajten Affärsliv.com.

– Just nu upplever vi lite av en ketchupeffekt då det är mycket som händer nu med nya ägare. Vi får helt nya möjligheter och den här satsningen ger oss möjligheter att nå ut till nya kunder. Vi kan leverera en vassare produkt och vi blir mer flexibla, säger Robert Stade, platschef på Petersons fabrik i Norrköping, till sajten.

I dag är Peterson Packaging en av Skandinavien största leverantörer av fiberbaserat emballage, med specialisering på förpackningslösningar av wellpapp och solidboard, tillsammans med bland annat displaylösningar för butikshyllor.

Samtidigt uppger man från företagets håll att man är i processen genomföra en livsmedelscertifiering, vilket i sin tur ska öka antalet potentiella kunder.

Den nya investeringen kommer inte direkt leda till några nyanställningar, men Robert Stade kommenterar för Affärsliv.com att satsningen är en del av något större, där hela produktionsapparaten står inför vidare utveckling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14