23948sdkhjf

Axfood fortsätter förvärva

Färska Mat.se-ägaren knyter till sig ännu ett matkassebolag. Vd Klas Balkow: "Rätt för vår strategi att fortsätta växa inom näthandeln"
Axfood, som tidigare i år genomförde förvärvet av matleverantören Mat.se, meddelar att man gör ytterligare ett bolagsköp i samma anda.

Genom dotterbolaget Matse Holding köper man nu 100 procent av ägandet i matkasseleverantören Middagsfrid.

Enligt vd Klas Balkow innebär förvärvet att man ytterligare breddar sitt utbud och bäddar för ännu större expansion inom näthandel.

– Axfood har haft ett långt och bra samarbete med Middagsfrid då vi bland annat packar och leverar deras varor. Vi har samma grundsyn vad gäller god och hållbar mat och därför känns det här förvärvet rätt i vår strategi att fortsätta växa inom näthandeln, säger Klas Balkow.

"Perfekt komplement"
Middagsfrid grundades 2007 och var då först i världen med hemleverans av färdiga matkassar med recept. I dag har bolaget cirka 20 anställda, med leverans till omkring 300 svenska orter. Omsättningen för 2016 uppgick till 75 miljoner kronor.

Matse Holdings vd Måns Danielsson ser att köpet är ett "perfekt komplement" till Mat.ses nuvarande verksamhet, och pekar på att man stärker både kunskap och kompetens när det kommer till färdiga middagskassar.

Fortsätter som Middagsfrid
Bolaget kommer att fortsätta sin verksamhet under samma namn, och har samtidigt skaffat ny vd efter att Angelique von Gegerfelt lämnat posten tidigare i år.

Sedan några dagar tillbaka är Mikael Sahlsten, närmast vd för Hemglass, ny i rollen.

Grundaren Kicki Theander stannar också kvar i Middagsfrid, nu med ansvar för affärsutveckling och pr.

– Jag ser Axfood som en stor och trygg ägare, med en långsiktighet i allt som de gör. De har även en bred och djup förståelse för den bransch vi själva är verksamma i, säger hon i ett uttalande.

Köpesumman uppges inte, men enligt uppgifter till nyhetssajten Breakit landar den på cirka 20 miljoner kronor. Redan för två år sedan var bolaget ute till försäljning, då med en prislapp på omkring 100 miljoner kronor. Anledningarna till dagens lägre rapporterade pris sägs vara både svag försäljning och resultat de senaste åren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109