23948sdkhjf

Nedläggning väntar för Fazerbageriet

Istället för en potentiell försäljning blir det nedläggning och uppsägningar.
En av de första åtgärder som Fazer bageri presenterade i samband med sitt besparingsprogram i februari var nedläggningen av bageriet i Lövånger. Totalt skulle nedläggningen innebar att 60 personer sägs upp.

I april rapporterade SVT Nyheter Västerbotten att företagets ledning var positiva till idén att sälja hela anläggningen med en förhoppning om att köparen skulle fortsätta tillverkningen åt Fazer.

Men nu meddelar Fazer bageri att det inte är aktuellt, då man avslutat fackförhandlingarna efter varslet i februari.

Det innebär att man har beslutat att lägga ner bageriet. Tillverkningen kommer nu att successivt skalas ner fram till slutet på året, innan delar av produktionen flyttas till Fazers bageri i Umeå.

Alla de 60 varslade sägs också upp i samband med beslutet.

– Det är ett mycket tungt besked som vi har gett till våra medarbetare idag. Bageriet har en viktig roll i Hökmark och vi vet att många är besvikna. Vårt mål är att nu avsluta på bästa sätt och stötta medarbetarna på bageriet, säger Jörgen Sköld, supply chain director på Fazer Bageri Sverige, i ett pressmeddelande.

När Fazer presenterade sparplanen sade man att målet var att minska kostnaderna med 50 miljoner kronor, för att på längre sikt skapa lönsamhet. Totalt har nu cirka 80 av de först 110 varslade sagts upp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111