23948sdkhjf

Tulip förvärvar finpastej

Det danska leverpastejbolaget ska stärka Tulips fokus på nisch- och specialprodukter.
I förra veckan stod det klart att Danish Crowns dotterbolag, Tulip Food Company, förvärvar den jylländska leverpastejproducenten Tjæreborg Leverpostej.

Förvärvet innebär att man utökar bolagets redan befintliga pastejproduktion, som idag sker i danska Åbenrå. Enligt Tulip gör man köpet för att öka fokus på nisch- och specialprodukter och för att bli den mest efterfrågade leverantören av den i Danmark traditionsrika produkten.

– Med köpet av Tjæreborg Leverpostej får vi ännu bättre möjligheter för att framställa specialiserade nischprodukter och delikatessortiment, vilket är efterfrågat på marknaden, säger Tulips vd Kasper Lenbroch i ett pressmeddelande.

Tjæreborg, som med sina 25 anställda i dag levererar en rad olika leverpastejprodukter till alla Danmarks stora dagligvarukedjor, kommer att fortsätta som en självständig verksamhet med fokus på utveckling och innovation.

I och med förvärvet har Danish Crown köpt fyra bolag under året: tyska slakteriet Teterower Fleisch, brittiska foodservicebolaget Leivers Brother, danska Slagter Munch samt Chark-Produkter i Billingsholm (genom dotterbolaget KLS Ugglarps).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11