23948sdkhjf

Rainforest och UTZ går samman

De både hållbarhetsorganisationerna vill skapa starkare organisation och ny certifieringsstandard.
The Rainforest Alliance och UTZ, två av världens ledande certificationsorganisationer för hållbarhet, meddelar att man kommer slås samman senare i år.

Den nya organisationen, som kommer gå under namnet The Rainforest Alliance, kommer att satsa på ett arbete med miljö- och sociala frågor som klimatförändringar, avskogning, fattigdom och ohållbart jordbruk.

I och med sammanslagningen kommer man skapa ett globalt certifieringssystem, Rainforest Alliance standard, som ska underlätta certifieringen för lantbrukare och samtidigt hjälpa företag att skapa ansvarsfulla produktkedjor. Samtidigt kommer man också arbeta för att bevara naturen inom flertalet länder.

De båda ideella organisationerna hoppas att sammanslagningen ska innebära en ledande plattform för att öka efterfrågan på hållbara produkter.

– Vi har en historia av fortlöpande tillväxt och starka partnerskap - den här nya satsningen kommer att ge oss mer inflytande för att få oss närmare vårt uppdrag: en värld där hållbart jordbruk kommer att vara normen, säger Han de Groot, vd för UTZ och snart vd för den nya organisationen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094