23948sdkhjf

Netto-ägarens offensiv: Tar över 81 lokaler från konkurrenten

Dagrofas vd Per Thau: "De kom med den bästa dealen".
I slutet av april meddelade danska koncernen Dagrofa att man lägger ner sin dagligvaru- och lågpriskedja Kiwi. Anledningen var att man inte längre trodde att kedjans resultat kunde vändas till vinst.

– Vi är inte – trots massiva investeringar – bäst på lågpris, sade koncernvd:n Per Thau vid tillfället.

Totalt handlade det om drygt 118 Kiwi-butiker, där Dagrofa planerade att göra om ungefär 30 av butikerna för att istället ingå i koncernens kedjor Spar eller Meny.

Nu står det klart att konkurrenten Dansk Supermarked Group tar över hyresavtalen för 81 lokaler från Dagrofa, där mer än hälften ska göras om till Netto-butiker. Kvarvarande lokaler planeras distribueras vidare till andra aktörer inom dagligvaruhandeln.

I och med övertagandet gör Dansk Supermarked Group en offensiv satsning som förväntas innebära att man blir den första danska kedjan med över 500 butiker i landet.

– Detta är ett strategiskt viktigt avtal för Dansk Supermarked Group, då vi härmed stärker Nettos grund för framgång under många år framöver. Jag är därför mycket nöjd med avtalet. Det ger oss möjlighet att nå en ännu bredare publik med ett förbättrat Netto-koncept, så att vi kan göra vårt för att förbättra vardagen för konsumenter i alla delar av Danmark, säger DSG:s vd Per Bank i ett pressmeddelande.

Inom Dagrofa är man framförallt nöjda med att man lyckats föra vidare hyresavtalen för lokalerna tidigare än förväntat. Enligt en kommentar till danska tidningen Berlingske från koncernens vd Per Thau är man nu klara med att "städa upp efter Kiwi". Att det blev konkurrenten som tog över beror främst på en sak:

– Det var de som kom med den bästa dealen – att vi på en och samma gång blev av med alla förpliktelser, säger Per Thau till Berlingske.

Konverteringen från Kiwi- till Netto-butiker kommer att ske så fort som möjligt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14