23948sdkhjf

Stort fiskförvärv i Danmark

De båda producenterna ingår partnerskap – innebär förvärv av fabrik med drygt 1 000 anställda.
Danska fiskförädlaren Espersen och fiskföretaget Royal Greenland meddelar att man ingår i ett långsiktigt strategiskt partnerskap.

Partnerskapet består av två huvuddelar: det innebär att man tecknat ett avtal där Espersen tar på sig produktion av en rad fisksorter tillsammans med förädlade produkter för Royal Greenland, samt att Espersen köper Royal Greenlands fabrik i polska Koszalin.

– Vi är stolta och glada över att Royal Greenland litar på oss som en stark strategisk partner. Samarbetet innebär att vi nu har anläggningar på plats för att utföra vår strategi att växa inom dagligvaruhandeln och foodservice, säger Espersens vd Klaus B. Nielsen i ett uttalande.

Enligt Royal Greenland väljer man dessa avtal för att istället öka fokus och investeringar i bolagets produktion, försäljning och marknadsföring av arter från Nordatlanten (exempelvis krabba, hälleflundra och torsk).

Espersen ser å sina vägnar att avtalen stöder deras strategi i att kunna erbjuda ett komplett sortiment av skaldjur internationellt.

– Vi tror att Espersen, som redan är vår granne i Koszalin, kommer att kunna driva den kombinerade produktionen framåt bättre än vi kunde ha gjort på egen hand, säger Royal Greenlands vd Mikael Thinghuus i ett pressmeddelande, och trycker på att samarbetet frigör resurser som kan satsas på andra håll.

Espersen har sedan tidigare två fabriker i Koszalin med drygt 1 350 anställda, vilket nu förstärks med en fabrik med cirka 1 000 anställda. Bolagen ser att produktionen mellan företagen redan i dag liknar varandra, och Espersens nyförvärv kommer fortsatt att behålla organisation och ledning.

Avtalet och det nya ägandet träder i kraft från 1 september.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112