23948sdkhjf

Två aktörer vill köpa konkursade fiskföretaget

Ett trettiotal spekulanter av ägarföretaget till Falkeskogs har nu kokats ner till två stycken.
När det anrika familjeföretaget David Nordqvists fiskexport gick i konkurs i slutet av april var det många spekulanter som hörde av sig de efterföljande veckorna.

En knapp månad efter konkursen rapporterades runt ett trettiotal aktörer, alla i verksamma inom livsmedelsbranschen, vara intresserade av företaget, enligt en artikel från Blekinge läns tidning i maj.

Den utsedda konkursförvaltaren bedömde då att cirka en tredjedel av de företag som hört av sig skulle kunna komma med ett rimligt bud.

– Jag bedömer att åtta-nio av dem har både intresset och ekonomiska muskler. Vi pratar om tiotals miljoner, sade konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson till BLT i maj .

Nu kan försäljningen dra sig mot ett avslut – enligt lokaltidningen Sydöstran är det två huvudspekulanter som är aktuella för ett förvärv av Sölvesborgsföretaget.

Enligt tidningen rör det sig om ett närliggande, större företag samt en större aktör inom fiskbranschen.

– Vi har två huvudspekulanter, men inget är skrivet med någon av dem ännu, säger konkursförvaltaren och advokaten Erik M Gabrielsson till Sydöstran.

Nordqvists, som äger de båda varumärkena Falkeskogs delikatesser och Hälleviks rökeri, har sedan grundandet 1876 varit ett familjeföretag.

Anledningen till att man gick i konkurs härleds främst till likviditetsproblem, samt att man inte haft resurserna att hålla sig kvar i kampen gentemot de större företagen.

Företaget har i dag omkring 50 anställda, och omsatte 102 miljoner kronor under 2016. De främsta verksamheterna utgörs av förädling och handel av sill- och laxprodukter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078