23948sdkhjf

Malmö blir plats för internationellt matforum

Efter städer som Bilbao och Barcelona är det dags för Malmö att vara värd för tillställningen, som förväntas locka hundratals producenter, forskare och stjärnkockar.
Malmö blir nästa stad att vara värd för det internationella matforumet Parabere, som anordnas för fjärde gången.

Kongressen, som tidigare år har hållits i bland annat Bilbao och Barcelona, startades som svar på en underrepresentation av kvinnor i matvärlden. Genom forumet vill man därmed lyfta kvinnliga krögare, kockar, matproducenter och matskribenter.

– Det är jättestort, det är den absoluta gräddan inom gastronomi som samlas – alla de bästa kvinnorna i branschen, säger Titti Qvarnström, ägare av Michelinkrogen Bloom in the park och aktiv inom Parabere sedan en tid tillbaka, till Sydsvenskan .

Evenemanget, som har temat "Ätbara städer" äger rum 4-5 mars 2018 och beräknas locka omkring 400 kockar, forskare, matproducenter och -skribenter från fem kontinenter för bland annat debatter och föreläsningar.

Enligt grundaren Maria Canabal var Malmö en stad man länge funderat på som värdstad.

– Den långa kusten och närheten till naturen och grödorna gör Malmö till den perfekta mötesplatsen för aktörer, från småskaliga producenter till internationellt prisbelönta restauranger, som vill utveckla sin konkurrenskraft, säger hon i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078