23948sdkhjf

Från nedläggning till gränskedja

Axfoods nya Eurocash-vd kommer närmast från koncernens nedlagda fiskbolag.
Jonas Ragnhage blir ny vd för gränskedjan Eurocash food, meddelar ägarkoncernen Axfood.

Han kommer närmast från fisk- och skaldjursföretaget Falkenberg seafood, en position han haft sedan företaget köptes upp av Axfood 2009.

I februari i år meddelade Axfood att bolaget skulle läggas ner, då investeringarna som krävdes för att driva det vidare bedömdes vara för stora. Istället startade man ett samarbete med norska fisk- och skaldjursjätten Lerøy.

Ragnhage har även lång erfarenhet av andra ledande befattningar inom Axfood – bland annat som driftschef på Hemköp och affärsområdeschef för Dagab.

– Jag är glad över att kunna presentera Jonas Ragnhage som ny vd för Eurocash. Med sin långa och breda erfarenhet från dagligvarubranschen och Axfood är han helt rätt person att leda företaget, säger Axfoods styrelseordförande Thomas Evertsson.

Axfood, som köpte Eurocash i januari tillsammans med Norgesgruppen (i dag ägare av 49 procent av bolaget), menar att gränskedjan nu går in i en ny fas och byter därför ut nuvarande vd:n Fredrik Jakobsson.

Jonas Ragnhage tillträder posten i september.

Eurocash, som inom koncernen ingår i samma lågprissegment som Willys, har i dag åtta butiker längs gränsen mot Norge. Omsättningen ligger på cirka 1,4 miljarder, med cirka 280 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11