23948sdkhjf

Diageo miljardköper Hollywoodstjärnans märke

Spritjätten köper det amerikanska tequila-märket Casamigos för upp till 1 miljard dollar. Samtidigt lanserar man nya etiketter på alla flaskor i Sverige.
Spritproducenten Diageo har gjort klart med ett förvärv av den amerikanska tequilatillverkaren Casamigos i ett köp värt upp till 1 miljard dollar.

Inte bara summan är uppseendeväckande – en av grundarna är nämligen skådespelaren George Clooney, skriver Bloomberg.

Han startade företaget tillsammans med kompanjoner för fyra år sedan som ett sätt att göra ett mycket begränsat sortiment åt släkt och vänner. Efter att man fått tillstånd för sprittillverkning blev företaget börsnoterade, och därifrån har det uppenbarligen rullat på.

"Om någon frågat oss för fyra år sedan om vi ägde ett företag värt en miljard dollar tror jag inte att någon av oss hade svarat ja", skriver George Clooney i ett mejl till amerikanska kanalen CNBC.

Köpesumman ligger till att börja med på 700 miljoner dollar, men ytterligare 300 miljoner kan skjutas till beroende på märkets utveckling inom en tioårsperiod.

Diageo är även aktuella i Sverige med en ny etikettstandard. I syfte att ge konsumenter bättre information har man tillsammans med forskare tagit fram en ny standard som ska ge lättförståelig och relevant information om vad dryckerna innehåller.

Förutom hur mycket alkohol en "portion" innehåller listar man till exempel även mängden kalorier, kolhydrater, fett och salt.

– Diageo inför denna nya etikettstandard för att ge konsumenterna tydlig information om vad som finns i deras glas. Denna information ska ses som en del av vårt åtagande att förse konsumenterna med bästa möjliga information, vilket ger dem möjlighet att fatta välgrundade val om vad de dricker, säger Michael Holm, chef för Diageo Business Northern Europe.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08