23948sdkhjf

Lillesjö Food i rekonstruktion

Ekonomiska bekymmer i miljonklassen för färdigmatsproducenten, som nu hotas av konkurs.
Färdigmatsproducenten Lillesjö Food hotas av konkurs, rapporterar Nya Wermlands-tidningen. Det Färgelandabaserade företaget, som i dagsläget har cirka 50 anställda, har leverantörsskulder på cirka 15 miljoner kronor och är nu i rekonstruktion.

I mitten av maj tvingades företaget säga upp 17 anställda och för två veckor sedan beviljades Lillesjö företagsrekonstruktion av Vänersborgs tingsrätt. Dessutom fick personalen nyligen lön genom lönegarantin, skriver tidningen.

Företaget, som 2015 redovisade en omsättning på 114 miljoner, har dragits med minusresultat i flera år och senaste redovisningen (2015) visar en förlust på knappt 7 miljoner kronor.

Förlorade stor kund
En av de stora anledningarna till situationen i dagsläget är att man förlorat en stor utländsk kund, som stod för cirka en tredjedel av försäljningen.

Enligt NWT har ägarna under en längre tid själva skjutit till summor motsvarande 20 miljoner kronor till företaget, vilket inte lyckats förhindra dagens situation.

– Vi har betalningsproblem. Vi kan inte betala de leverantörsskulder, löner och skatter som vi har enligt överenskomna kredittider, säger Robert Carlsson, vd för Lillesjö Food, till NWT.

Totalt ska det handla om 120 företag som saknar betalning, och fordringsägarna är kallade till ett borgenärssammanträde i början av juli.

Hoppfull inför framtiden
Nu har man arbetat fram en plan som ska gås igenom tillsammans med rekonstruktören – i dagsläget planerar man inte varsel, men det går inte att utesluta menar vd:n, som ändå ser positivt på framtiden.

– Om vi inte får med oss leverantörerna och kunderna kommer det att bli konkurs, men vi har så bra förutsättningar att min starka förhoppning är att de är med oss. Vi har en bra försäljning och jag är hoppfull, säger Robert Carlsson till NWT.

Lillesjö Food är en av landets större färdigmatsproducenter, vars produkter bland annat innefattar smörgåsar, sallader och portionsrätter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078