23948sdkhjf

Scandi Standard handlar på Irland

Nya förvärvet – Irlands största kycklingproducent.
Scandi Standard meddelar att man köper Manor Farm, Irlands största producent av kyckling, som förra året omsatte drygt 1,6 miljarder kronor med ett rörelseresultat på cirka 125 miljoner kronor. Totalt har företaget omkring 850 anställda.

Manor Farm står för cirka 25 procent av all kyckling som konsumeras i Irland, och köper in och bearbetar ungefär hälften av all kyckling som säljs på landets detaljhandelsmarknad.

Motiven som uppges för köpet inkluderar bland annat att man ser Manor Farm som en lönsam och välskött verksamhet, som också är ledare på en marknad som föredrar lokala produkter. Bolaget är ett familjeföretag som funnits sedan 1775 – dagens familjegeneration i verksamheten är den åttonde i rad att äga och arbeta inom företaget.

– Då nästa generation av Cartons har valt att bedriva annan affärsverksamhet, bestämde vi oss för att hitta en parter med hög standard, en kultur som liknar vår egen och förmågan att utveckla verksamheten till sin fulla potential, säger Vincent Carton, vd för Manor Farm.

Betalningen sker i flera former: ägarna i Manor Farm får 6 miljoner Scandi Standard-aktier; en tilläggsköpeskilling med ett grundbelopp på 25 miljoner euro (där utbetalningen är baserad på rörelseresultaten fram till 2020); samt kontant betalning och övertagande av skulder till ett värde av cirka 36 miljoner euro.

Totalt värderar man i affären Manor Farm till 94 miljoner euro (917 miljoner kronor) och man beräknar att köpet kommer genomföras under andra delen av tredje kvartalet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063