23948sdkhjf

Hon ska leda forskning och innovation

Livsmedelsverkets tidigare generaldirektör väljs till ordförande för nationella kommittén för livsmedelsforskning.
Forskningsrådet för miljö, areella näringar och samhällsbyggande (Formas) väljer Inger Andersson, tidigare generaldirektör för Livsmedelsverket, till ordförande för den nationella kommittén för livsmedelsforskning.

Samtidigt startar man, som en del av livsmedelsstrategin, ett nationellt forskningsprogram om livsmedel som ska pågå i tio år.

– Den satsning som nu sker på forskning och innovation inom livsmedelsområdet är efterlängtad och omfattar livsmedelskedjans alla aktörer, säger Inger Andersson, i ett pressmeddelande.

Inger Andersson kommer närmast från rollen som tillförordnad generaldirektör för Läkemedelsverket, och höll uppdraget som generaldirektör för Livsmedelsverket mellan 2004-2013. Hon har tidigare även haft ledande befattningar inom Vin & sprit samt Arla Foods.

– Inger Andersson har en gedigen bakgrund inom livsmedelssverige, där hon arbetat både inom privat och offentlig sektor. Hon har ett stort engagemang för forsknings- och utvecklingsfrågor och ett omfattande nätverk inom sektorn, säger Formas generaldirektör Ingrid Petersson.

Den nationella kommittén, som ska bestå av statliga och andra forskningsfinansiärer samt representanter för livsmedelssektorn, kommer att utgå från hållbarhetsmål och livsmedelsstrategin. Forskningsuppdraget omfattar hela kedjan, från produktion till konsumtion. Man kommer även att fungera som programkommitté för det nyinstiftade nationella forskningsprogrammet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.222