23948sdkhjf

Rutinerad livsmedels-vd tar över i förpackningsföretaget

Tidigare vd:n för Estrella och Red Bull går in i rollen som vd för hajpade nykomlingen Ifoodbag.
Förpackningsföretaget Ifoodbag rekryterar från den egna organisationen när man fyller vd-posten. Robert Grenmark, som sedan två år tillbaka varit försäljningschef för bolaget, tar över efter grundaren Karl Fallgren.

Robert Grenmark har tidigare haft rollen som vd i företag som Red Bull (2003-2009), Estrella (2009-2011) och C/o Hotels (2011-2014).

På agendan står bland annat uppgifterna att stärka och utveckla iFoodbags expansion och att utveckla produkten, en papperskasse vars kyl- och frysfunktion kan hålla varor nedfrysta och kylda i upp till 24 timmar.

– Vi har kommit en bra bit men har fortfarande mycket kvar att göra, så nu föds ett Ifoodbag 2.0 kan man säga där vi tar allt vi lärt oss de senaste 2,5 åren och bygger vidare för att fortsätta bli bäst på final mile-lösningar (den sista sträckan i logistikkedjan, red. anm.), säger Robert Grenmark i ett pressmeddelande.

Under det senaste året har man startat ett antal pilottester runtom i världen, men just nu är siktet inställt på den svenska marknaden. Enligt företaget är nästa steg att implementera Ifoodbag som en logisitiklösning hos ett par större svenska bolag för att på så sätt få en större spridning.

Företaget grundades 2013 som en avknoppning från KTH, och själva produkten är ett resultat av många års forskning. I ryggen har man stark uppbackning av delägare som bland annat tidigare Vin & sprit- samt Cloetta-vd:n Bengt Baron (även styrelseordförande i bolaget) och miljardären Fredrik Wester, grundare och vd för spelbolaget Paradox interactive.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079