23948sdkhjf

Hypermat nära en halv miljard i omsättning

Chefen för Nordens största dagligvarubutik: "Det går helt fantastiskt bra".
Drygt tre år efter öppningen av Hypermat, den 10 000 kvadratmeter stora dagligvarubutiken i Charlottenberg, kan bolaget notera en hög ökning av omsättningen.

Trots en trög start, då många kunder bara kommer ett par gånger om året, fick omsättningen under förra året en rejäl skjuts – totalt landade man på 422 miljoner kronor, med ett nettoresultat på knappt 14 miljoner kronor.

Nu tror butikschefen att man kommer kunna öka ännu mer inom de närmsta åren – en halv miljard är målet att nå fram till årets slut.

– Visserligen har bara halva året gått, men det ser riktigt bra ut. I påskas fördubblade vi försäljningen jämfört med samma dag året innan. Vi var helt chockade och även om vi försökte bemanna upp var det ju helt omöjligt att föreställa sig en fördubbling, säger butikschefen Kaj Hänninen till Arvika Nyheter .

Bland anledningarna till ökningen nämner man ett mer anpassat sortiment (framförallt inom kött och chark), riktad reklam samt en utökning av kassorna.

Dessutom ser man, trots den gränshandel man är, att även svenskar från regionen letar sig fram till butiken vars läge enligt butikschefen i en kommentar till Arvika Nyheter är "mitt ute i ingenstans".

Samtidigt ser man att området står inför tillväxt, vilket man hoppas innebära en ännu större ökning av omsättningen inom de närmsta åren.

– Som jag ser det är det inte omöjligt att vi kan omsätta över 700 miljoner, kanske 750 miljoner, år 2021, säger Kaj Hänninen till tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094