23948sdkhjf

McDonald's mer hållbara med Scania-hjälp

Hamburgerjättens hållbarhetsmål sätter krav på det ansvariga logistikföretaget, som i sin tur växlar om till alternativa bränslen genom Scania.
I ett trepartssamarbete, som involverar McDonald's, logistikföretaget Havi och Scania, hoppas hamburgerjätten nå hållbarhetsmålen för sina transporter, skriver Dagens industri.

Havi, som är huvudansvariga för McDonald's transporter i stora delar av Europa och Asien, ska under de närmsta fem åren ställa om sin lastbilsflotta. Ungefär 70 procent av företagets fordon ska ställas om från diesel till alternativa bränslen, vilket beräknas minska koldioxidutsläppen med mellan 15–40 procent beroende på bland annat rutter och bränsle.

Havi är i sin tur kund till Scania, som kommer leverera de nya lastbilarna.

– Om vi ska få till en förändring mot mer hållbara transporter räcker det inte med att vi arbetar med kunder utan även med kunders kunder, säger Scanias vd Henrik Henriksson till Dagens industri , och tillägger att det är vanligt att många företag glömmer bort att logistiken ofta är en av de stora källorna till koldioxidutsläpp.

Dessutom samarbetar logistikföretaget och Scania i en utveckling av specialutrustning till lastbilarna, vilket ska förenkla hanteringen av frityrolja och avfall från hamburgerkedjan restauranger.

– Det är en styrka att ha ett trepartssamarbete, och det här är ett lysande exempel som vi gärna exporterar till andra industrier. Vi jobbar med liknande samarbeten inom jordbruks- och skogssektorn, säger Henrik Henriksson till Di.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078