23948sdkhjf

Compass Groups vd lämnar efter 13 år på posten

Efter 20 år inom Compass Group byter vd:n Jonas Siljhammar uppdrag.
Compass Groups vd för den svenska verksamheten, Jonas Siljhammar, kommer att lämna företaget i januari nästa år. Nya uppdraget blir som vd för svensk besöksnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation Visita.

Vid bytet kan Jonas Siljhammar räkna ihop dryga 13 år som vd för Compass Group Sverige, ett bolag som han först anställdes hos 1997. Karriären startade inom Eurest som drift- och försäljningschef för västra Sverige innan han tog över uppdraget som försäljningschef för södra Sverige.

För cirka 16 år sedan tog han över som affärsutvecklingschef för Eurest Nordic och därefter försäljningschef för samma område, innan han utsågs som vd för Compass Groups hela svenska verksamhet 2004.

Han har under tiden även varit aktiv hos sin nya uppdragsgivare, där han sedan 2009 suttit i styrelsen som ledamot.

– Vi i styrelsen är mycket nöjda med att ha kunnat locka över Jonas Siljhammar till detta intressanta och utmanande jobb. Genom denna rekrytering får vi en vd med lång och bred ledarerfarenhet från besöksnäringen, kvalifikationer som kommer väl till pass i en näring som växer och utvecklas så snabbt som besöksnäringen gör, säger tidigare Centerledaren Maud Olofsson, ordförande för Visita i ett uttalande.

Med sina drygt 5 000 medlemmar representerar Visita verksamheter inom bland annat restaurang, catering och konferensanläggningar. Enligt Jonas Siljhammar kommer hans fokus att ligga på att fortsätta bidra till den tillväxt som svensk besöksnäring sett de senaste åren.

– Med rätt förutsättningar har vi möjlighet att växa ytterligare och bidra till tillväxt och många nya jobb samtidigt som vi kan attrahera fler att vilja jobba hos våra företag, säger han i en kommentar.

Jonas Siljhammar börjar sitt nya uppdrag i januari 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078