23948sdkhjf

Cloettas verksamhet i Italien blir tysk

Henri de Sauvage-Nolting: “Mycket nöjd med att vi har fått en ny ägare till våra italienska varumärken och fabriker".
Som tidigare spekulerat säljer Cloetta sin italienska verksamhet – köpare blir tyska godistillverkaren Katjes International och affären går på 450 miljoner kronor.

Cloettas vd, Henri de Sauvage-Nolting, säger att man säljer den italienska grenen för att fokusera på nordvästra Europa och framförallt nyförvärvet Candyking.

– Jag är mycket nöjd med att vi har fått en ny ägare till våra Italienska varumärken och fabriker. Vi har sedan tidigare god kontakt med Katjes och känner väl till deras verksamhet och goda rykte som arbetsgivare. Jag är övertygad om att de kommer att hantera och utveckla verksamheten väl i framtiden, säger Henri de Sauvage-Nolting i ett pressmeddelande.

Försäljningen omfattar hela verksamheten, vilket alltså inkluderar en rad italienska varumärken och fyra produktionsanläggningar. Cloetta Italien omsatte under förra året cirka 745 miljoner kronor med 400 anställda.

Dessutom kommer försäljningen att leda till en nedskrivning som koncernen uppskattar till cirka 365 miljoner kronor före skatt – något som finanschefen Danko Maras kallar ett resultat av "en under längre tid utmanande affärsutveckling".

Affären hänger inte på ett godkännande av några myndigheter och förväntas vara klar under tredje kvartalet i år
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.391