23948sdkhjf

Vinsten stiger rejält för LRF

Affärsverksamheten överträffar förväntningarna.
LRF ökade vinsten kraftigt första halvåret. Resultatet steg till 543 miljoner kronor, jämfört med 85 miljoner samma period förra året. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affärsverksamheten uppges överträffa förväntningarna, vilket anges som ett skäl bakom den starka utvecklingen.

– Flera år av strategiska åtgärder har gett resultat. Det är glädjande att vi nu sammantaget presterar i nivå med ställda förväntningar, säger LRF:s vd Anders Källström.

Merparten av vinsten kommer från LRF Konsult som traditionellt går säsongsmässigt starkt under våren.

– Rekryteringen av nya medlemmar är högre än föregående år och en nettotillväxt har skett under året. Efter den förändring av medlemsavgifterna som genomfördes 2015 och den medlemsminskning som följde innebär inledningen på 2017 en tydligt stabilare medlemsutveckling, säger Anders Källström.

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en intresse- och företagarorganisation för det gröna näringslivet med cirka 140 000 medlemmar. Gemensamt för flertalet av medlemmarna är att de har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö.

Totalt omsätter hela det gröna näringslivet, det vill säga jord- och skogsbruk, trädgård, fiske och vattenbruk samt livsmedels- och skogsindustrier, 143 miljarder kronor, vilket är 3,6 procent av Sveriges BNP.
Läs mer om: LRF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125