23948sdkhjf

Fler äter frukost till middag

Multimåltiderna luckrar upp konventionerna.
Gränsen suddas ut mellan traditionella och icke-traditionella måltider. I Arlas trendspaning Kockrapporten 2017 svarar fyra av tio svenskar att de är positiva till måltider som inte är frukost, lunch eller middag. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fler än fyra av tio svenskar, 42 procent, är positiva eller mycket positiva till att äta icke-traditionella måltider som till exempel brunch.

En fjärdedel av kvinnorna (25 procent) är mycket positiva, jämfört med bara en tiondel (11 procent) av männen.

– Multimåltiderna luckrar upp konventionerna och det blir allt mindre viktigt att sätta en etikett på det vi äter. Influenser från andra delar av världen gör att vi blir mer öppna för att äta varm mat till frukost – och då talar vi inte om pannkakor eller havregrynsgröt, utan om dumplings, rissoppa och nudlar, säger Mikael Lindgren, PR-chef på Arla Sverige.

Yngre personer är mest nyfikna på att äta middag till frukost. I Asien är det vanligt att äta varma rätter som till exempel Congee (rissoppa), nudlar eller Jiaozi (vattenkokta dumplings) till frukost.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125