23948sdkhjf

Livsmedelsjättar ska använda bitcoin-teknik

Blockkedjeteknik ska kunna användas för att spåra dålig mat på sekunder, tror bland annat Nestlé, Unilever och Dole.
Flera av världens största livsmedelsföretag har gått ihop i ett samarbete för att kraftigt skära ner på tiden som krävs för att spåra sjukdomar relaterade till dålig mat.

Dole, Unilever, Walmart, Golden State Foods, Kroger, Nestle, Tyson Foods, McLane Company samt McCormick & Company meddelar att man gått samman med IBM för att använda blockkedjeteknik, tekniken som används för kryptovalutan bitcoin, skriver sajten Coindesk .

Samarbetet offentliggörs tillsammans med sjösättningen av en färdig plattform, som redan nu kan användas. Syftet är att kunna spåra källan för till exempel matförgiftningar genom hela leverantörsledet på bara några sekunder.

Det man sparar in i tid innebär också att man kan förhindra dödsfall relaterade till sjukdomar orsakade av farlig mat, samtidigt som man sparar in pengar.

– Ett livsmedelssäkerhetsprogram med blockkedjeteknik är oerhört bra, då det ger transparens för livsmedelskedjan. Det innebär i sin tur att man vid problem, som till exempel en återkallelse, snabbt, effektivt och kirurgiskt kan hantera det, säger IBM:s vice president för affärsutveckling inom block chain, Brigid McDermott, enligt Coindesk.

Blockkedjetekniken kännetecknas av att varje steg, transaktion och aktör i en kedja kan spåras direkt, och samtidigt inte ändras. Tekniken har tidigare testats för främst finansiella tjänster.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063