23948sdkhjf

Danish Crown snart på Asiens största näthandel

Koncernen har kommit överens med Alibaba om att få sälja danskt griskött via näthandelsplattform.
Danish Crown och kinesiska näthandelsjätten Alibaba har nu skrivit en avsiktsförklaring som innebär att köttkoncernen ska få börja sälja danskt griskött via deras livsmedelsplattform Tmall.

– Avtalet öppnar enorma möjligheter och jag ser en mycket stor potential för Danish Crown i att samarbeta med Tmall och Alibaba. Invånarna i Kinas största städer köper en större andel livsmedel på nätet än på något annat ställe i världen just nu, säger Jais Valeur, koncernchef för Danish Crown, i ett pressmeddelande.

Alibaba har i dagsläget 466 miljoner årliga användare, och är Asiens största näthandelssajt. Samarbetet tar avstamp redan i augusti, då Alibabas plattform Tmall kör en onlinekampanj som lyfter upp danska livsmedel – bland annat Danish Crowns varor.

Vid det kinesiska nyåret, som äger rum i mitten av februari nästa år, kommer man tillsammans att genomföra ännu en kampanj som ska gå under namnet 1001 grisar. Kampanjen går ut på att styckdetaljer från lika många grisar kommer ska säljas till kinesiska konsumenter.

Till en början kommer produkterna som saluförs på Tmall att hanteras på Danish Crowns slakteri i danska Ringsted, men om ett halvår siktar man mot att produkterna ska levereras från koncernens nya bearbetningsfabrik utanför Shanghai.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078