23948sdkhjf

Poppels tar mer plats i hela landet

Göteborgsbryggeriet nästan dubblar antalet hyllplatser hos landets Systembolag, något som också kräver en utökning av bryggeriet.
Samtidigt som det syns tecken på att vi nått toppen av bryggeritillväxten finns det bryggerier som bara fortsätter växa.

Ett av dem är Poppels bryggeri, som bara för ett år sedan invigde sitt nya bryggeri i Jonsered utanför Göteborg. Med en kapacitet på 900 000 liter om året verkade det som om man var klara med utökningar på ett tag.

Nu blir det ändring på det meddelar bryggeriet, som istället förbereder sig på nästa expansion. Anledningen är enligt Poppels en kraftig uppgång i efterfrågan på landets Systembolag, vilket innebär att flera öl lanseras nationellt.

– Sammanlagt kommer det från 1 september gå att hitta Poppels öl på cirka 1 500 av Systembolagets butikshyllor. Det skall jämföras med dom 800 hyllplatser vi haft under våren. Det betyder att det nu i snitt finns fler än tre öl från Poppels på landets dryga 400 systembolag, säger Petter Gunnarson, försäljningsansvarig på Poppels, i ett uttalande.

Samtidigt ser man också att siffrorna går upp på de internationella marknaderna, ett resultat av att man förra hösten drog igång ett globalt nätverk av distributörer, tillägger Petter Gunnarson.

Redan i våras gjorde man en mindre satsning på utökning för att stå pall inför sommarmånaderna, då i form av tre nya tankar á 4 000 liter, något som sajten Beer News rapporterade vid tidpunkten.

Enligt Poppels är nästa expansion flera modeller större, vilket i sin tur innebär att man även kommer att anställa fler.

– Under hösten kommer vi att behöva göra en betydligt större expansion för att stå rustade inför julen, säger Poppels bryggmästare Daniel Granath i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093