23948sdkhjf

Amazon dumpar Whole foods matpriser

Senaste draget sänker priserna med upp till 43 procent – ska göra matkedjan mer konkurrenskraftig.
I juni köpte nätjätten Amazon dagligvarukedjan Whole foods i en affär värd cirka 120 miljarder kronor. Nu syns också de första tecknen på det nya ägarskapet.

I måndags sjösatte man en prissänkning på en lång rad produkter i de 460 Whole foods-butiker som finns utspridda över USA, Kanada och Storbritannien, skriver The Guardian .

Enligt Bloomberg minskade priserna med upp till 43 procent – en enorm sänkning i sig, men än mer uppseendeväckande med tanke på att kedjan är känd för sina premiumpriser för främst ekologiska livsmedel. Analytikerna menar att sänkningarna görs för att bättre konkurrera med andra butiksjättar som Wal-Mart, Kroger och Costco.

– Amazon har demonstrerat sin vilja att investera för att kunna dominera inom de kategorier man bestämt sig för att konkurrera i. Livsmedelsförsäljare av alla storlekar behöver se över sina prissättningsstrategier och möjligtvis hitta finansieringskällor för att bygga en krigskassa, säger Mark Baum från branschorganisationen Food marketing institute, till Bloomberg .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063