23948sdkhjf

Orkla flyttar dansk produktion till Sverige

Anläggningen i Kumla får mer att göra efter att danska verksamheten gör nedskärningar.
Orkla Foods vill, som man själva uttrycker det, stärka konkurrenskraften och skapa den mest kostnadseffektiva dryckesproduktionen i Norden – något som i realiteten innebär att man flyttar större delen av produktionen i sin fabrik i danska Ringkøbing till sin anläggning i Kumla.

Produktionen som flyttas till Kumla gäller varumärkena Fun, Slimpie och Scoop, tillsammans med glögg och drycker riktade mot restaurang och storkök. I och med flytten ökar man produktionen med omkring 10 procent på den svenska anläggningen.

Enligt Food Supply Danmark kommer resten av produktionen i Ringkøbing att outsourcas, varpå Orkla planerar att stänga fabriken. Av de 34 anställda på fabriken varslas 31 av tjänsterna, och närmast väntar fackliga förhandlingar.

På anläggningen i Kumla, där man med cirka 160 anställda i dag producerar cirka 26 000 ton frukt-, bär- och färdigmatprodukter om året för bland annat varumärkena Felix, Önos, Ekströms, Bob, och Fun light, kommer man enligt Orkla Foods Sverige samla kompetens i vad man kallar ett "center of excellence".

– Det är ett tydligt kvitto på att vår produktionsanläggning ligger i framkant. Samtidigt känner vi såklart med våra kollegor i Danmark, säger Kristina Fransson, produktionsdirektör för Orkla Foods Sverige, i ett pressmeddelande.

Orkla Foods Danmark köpte i mars 2016 dåvarande O. Kavli och tog därmed över fabriken i Ringkøbing, som har haft en årlig produktion på cirka 15 000 ton. Stängningen av den danska anläggningen planeras att genomföras i slutet av 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125