23948sdkhjf

Arla utökar med en av Tysklands största

Ostig marknad förväntas växa – Arla tecknar därför avtal med tyska mejeriföretaget DMK Group om kontraktstillverkning.
Arla Foods beräknar att den europeiska marknaden för mozzarella kommer att öka, och tecknar därmed ett avtal om kontraktstillverkning av ostsorten tillsammans med DMK Group, ett av Tysklands största mejeriföretag,

Bolagen har sedan tidigare samverkansföretaget Arnoco, ett samarbete som för ett par år sedan ledde till en satsning vid DMK:s fabrik i Nordhackstedt i norra Tyskland. Där startade man 2015 en helt ny produktionsanläggning, med inriktning på vasslebearbetning.

Det nya avtalet kommer innebära produktion på DMK:s ostanläggning i samma fabrik, där ungefär hälften av kapaciteten på 70 000 ton i dag är vikt för mozzarella. Som en del av avtalet kommer DMK att bygga om denna för att helt fokusera på mozzarella, genom en investering på 15 miljoner euro.

När anläggningen står redo i slutet av nästa år startas också kontraktstillverkningen för Arla, som innebär att Arla levererar 300‒350 miljoner kilo mjölk som DMK ska använda för att producera 35 000 ton mozzarellaost om året. I och med detta ser man också att vassleproduktionen kommer att öka.

– Vi är glada över att slutit ett samarbetsavtal som säkrar tillgången på råvara för vår joint venture produktion på Arnocoo. Det kommer utöka Arlas strategiska affärskategori mozzarella och vår egen produktion av vassleproteiningredienser. Allt för att öka värdet av våra ägares mjölk, säger Peder Tuborgh, koncernchef för Arla Foods.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078