23948sdkhjf

Ägg från södra Sverige marknadsfördes som norrländska

Jämtländska äggpackeriet Pelle och Lisa har främst ägg från södra Sverige, men marknadsföringen tyder på att äggen kommer från norrländska och lokala gårdar. "Jag kan förstå att det uppfattas som vilseledande hos konsumenterna," säger bolagets försäljningschef.
Äggpackeriet Pelle och Lisa är tillsammans med partnern Norrlandsägg en av de ledande aktörerna på den norrländska marknaden – nu uppmärksammar Sundsvalls tidning och Örnsköldsviks Allehanda att många av Pelle och Lisas ägg marknadsförs som norrländska när de i själva verket kommer från södra Sverige.

Efter samgåendet med Norrlandsägg märks Pelle och Lisas äggkartonger antingen med det ena eller det andra företaget som leverantör. Det finns dock en skillnad mellan partnerna, där Norrlandsäggs produkter är norrländska, medan merparten av Pelle och Lisas ägg kommer från södra Sverige.

Men när tidningen gjorde en granskning i fem livsmedelsbutiker i Sundsvall ligger äggkartongerna från Pelle och Lisas kartonger i stora uppackningslådor som är märkta "Norrlandsägg - från norrländska gårdar" och "Ägg från din lokala äggleverantör".

– Det borde stå från ditt lokala äggpackeri i stället för din lokala äggleverantör. Där har jag bommat. Jag kan förstå att det uppfattas som vilseledande hos konsumenterna även om det är samma sak i min värld, säger Janne Hallberg, försäljningschef för Pelle och Lisa, till ST .

Även om förpackningarna har en text på insidan som meddelar att äggen kommer från både södra och norra Sverige ser man från företagets sida att det kan bli tydligare. Enligt Janne Hallberg har man samma pallar för äggen från de både företagen, en situation man nu kommer att se över.

– Om konsumenten tror att alla Pelle och Lisa-ägg kommer från Norrland har vi gjort något fel. Vi tycker att vi har gjort allt för att tala om hur det ligger till men det kanske fortfarande finns saker att slipa på, säger Janne Hallberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078