23948sdkhjf

Danska Tulip byter namn efter 110 år

Men varumärket kvarstår.

År 1909 registrerades Tulip i Danmark och blev därmed landets äldsta varumärke, men nu 110 år senare byter företaget namn till Danish Crown Foods, i linje med namnet på företagets ägare; Danish Crown som köpte företaget 1998.

Från och med i dag byter alltså företaget namn, men varumärket Tulip kvarstår alltjämt. Allt som en del i Danish Crowns nya varumärkesstrategi.

– Det är naturligt nästa steg för oss. De nya konsumentkraven innebär att vi går tätare tillsammans i hela vår värdekedja och vi återskapat kopplingen till jordbrukarna bakom produkterna. Vi känner oss hemma i Danish Crown för de ger oss en klar möjlighet att binda samman våra målsättningar om hållbarhet och starka varumärken, säger Kasper Lenbroch, vd för det företag som nu går under namnet Danish Crown Foods i en kommentar.

Namnbytet innebär att nästan 75 fabriker och kontor över världen kommer att behöva byta flaggor och skyltar. Även logor och förpackningar kommer ändra utseende då namnbytet är en del i hela Danish Crowns nya varumärkesstrategi.

Danish Crown valde nyligen också att sälja av sin brittiska verksamhet som även den gick under namnet Tulip.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219