23948sdkhjf

Nu bygger Arvid Nordquist nytt rosteri

Första spadtaget taget i Jakobsberg.

Arvid Nordquist har sedan åtminstone 2018 haft planer på att etablera ett nytt kafferosteri i Jakobsberg i Järfälla kommun.

Nu har första spadtaget tagit för det nya rosteriet som förväntas stå klart 2025 varpå Arvid Nordquist flyttar från sitt rosteri i Solna där de funnits de senaste 60 åren men som nu börjat bli för litet.

– Som familjeföretag har vi alltid haft en lång tidshorisont för våra beslut, och våra kunder förväntar sig att vi gör det som känns bäst både i mage och hjärta, säger Anders Nordquist, vd på Arvid Nordquist, i en kommentar.

Det nya rosteriet med tillhörande kontorsbyggnad kommer att byggas helt i trä och på så vis få ett lågt klimatavtryck. Den särskilda träkonstruktionen har krävt speciella lösningar för att bland annat få till den 24 meter höga rosthallen.

– Vi bygger ett modernt och resurseffektivt kafferosteri som bland annat kommer kunna föra tillbaka överskottsvärme från rostningen av kaffebönorna till verksamheten, säger Peter Dannqvist, logistikdirektör på Arvid Nordquist.

Totalt förväntas det nya rosteriet ge cirka 200 arbetstillfällen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078