23948sdkhjf

Mobergs detekterar ännu mera!

Mobergs Processkontroll är nu exklusiv distributör för brittiska ”Detectamet Ltd” som är det ledande globala företaget inom detekterbara produkter. Det innebär att Mobergs får ett mycket bredare produktsortiment med konkurrenskraftiga priser och ständig utveckling av nya produkter.
För att förhindra att främmande föremål hamnar i slutprodukten används idag metalldetektorer och
röntgendetektorer för genomlysning av bl a livsmedel och läkemedel. Då dessa detektorer är begränsade till att hitta främst hårda föremål såsom metall, sten och glas finns fortfarande risken att andra polymera produktionstillbehör och personliga accessoarer kan hamna i produktflödet eller förpackningarna. En sådan incident skulle ge allvarliga konsekvenser i form av skadeståndsanspråk, dyra produktåterkallelser och försämrat rykte.

Eftersom alla livsmedelsproducenter med självaktning idag använder sig av metall och/eller röntgendetektorer är det en enkel åtgärd att ersätta personskydd och produktionstillbehör med
detekterbara alternativ. På så vis utnyttjas investeringen i detektorer ännu bättre och risken för att någon form av främmande partikel hamnar i produktflödet minimeras.

Tillverkaren Detectamet Ltd är certifierade enligt ISO 9001:2008 och följer EU-förordningen 1935/2004 om material och produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel.

Det nya breda sortimentet kommer att visas och demonstreras på Scanpack tillsammans med de senaste nyheterna inom metalldetektion, magnetseparering och röntgenkontroll.
Mässan Scanpack går 23-26 oktober på Svenska Mässan i Göteborg och Mobergs finns i monter A02:86.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078